Cod:   Parola:   .
       Home
       Produsele noastre
       Întrebați și Dvs.
       Marketing
       Forum
       Data
       Webshop
       Mărturii
       FAQ
       Contact

  Topul produselor


Flavitamin Taurin ALL IN 2x60 caps.



Flavitamin Taurin + Se 100 caps.
 

Antioxidantul

Cunoscutul necunoscut

Specialist Szabó László

In procesele producerii energiei în corpul omenesc, în majoriatea cazurilor, primul loc îl ocupă procesele oxidative, în timpul cărora apar substanțe toxice, se formează așa zișii radicali liberi. Apariția acestora poate fi influențată și de modul de viață, de condițiile de mediu. Asemenea factori pot fi : fumatul, antrenamentul epuizant, alimentația prea bogată în acizi grași, poluarea atmosferei, readioactivitatea, razele ultraviolete.
Influențe asemănătoare au avut consumul unor medicamente sau diferite procese inflamatorii. Producerea în cantități mari a radicalilor liberi nu poate fi anulată de mecanismele proprii ale organismului, din această cauză aceștia devin dăunători celulelor. Crește astfel riscul apariției unor maladii numeroase, între care se numără bolile cardiace și de circulație sangvină, formarea de tumori maligne, de asemeni radicalii liberi grăbesc procesul de îmbătrânire. Este clar că față de aceste influențe organismul trebuie sa posede mecanisme de apărare capabile să lupte eficient împotriva lor. Modul de sprijinire a sistemului de apărare constă într-o alimentație corectă. Cercetările au arătat că în alimentele de origine vegetală în legume și fructe, există numeroase componente antioxidante, care ajută mult apărarea organismului. In acest sens, trebuie să subliniem flavonoidele, antioxidanți de 20-40 ori mai eficienți decât vitaminele C și E, de exemplu. O cantitate mai mare de flavonoide se găsește în fructele roșii, cu semințe, respectiv în coaja și semințele lor. Proprietatea antioxidantă a flavonoidelor se manifestă în prevenția apariției tumorilor maligne și a maladiilor sistemului circulator sangvin precum și în scăderea nivelului colesterolului din sânge.
Stiut fiind faptul că asigurarea cantității de antioxidanți necesară organismului nu s-ar putea îndeplini decât prin consumul zilnic al mai multor kg de fructe și legume, este recomandabil și folosirea unor substanțe ajutătoare, care conțin antioxidanți naturali. Odată cu folosirea rațională a acestora, pe lângă consumul des al alimentelor de origine vegetală, s-a făcut deja un pas spre păstrarea sănătății prin alimentație.

Vitamina A
Beta-caroten
Caise, pepeni, kiwi, mango, papaya, brocolli, morcovi, dovleac, roșii, grapefruit cu miez roșu, porumb, etc
Flavonoizi. Struguri roșii, vin roșu, afine, cireșe, zmeură, căpșuniž mere, brocolli, ceapă roșie, pătrunjel, fructe de soc, etc.
Vitamina C
(acid ascorbic)

Fructe, legume (în special ardeiul gras), diferite soiuri de varză, legume cu frunze.
Vitamina E
(tokoferol)

Uleiuri vegetale, germeni de grâu, etc.

  Cunoștințe ștințifice

2008. december
• Cercetări
2008. november
• Terapia noului mileniu
• Antioxidantii
 

  Stiați?
Rolul fibrelor vegetale în alimentație. Malfuncții intestinale cauzate de deficitul de fibre vegetale. În ce condiții o raritate patologică poate deveni maladie populară. Constipația și diverticulita (inflamarea sau infectarea diverticulilor intestinali) sunt consecințe ale unei alimentații necorespunzătoare. Bolile cauzate de alimentația necorespunzătoare sau modul de viață nesănătos au devenit din ce în ce mai frecvente.
Se cunoaște de mai mult de jumătate de secol faptul că o alimentație sănătoasă stă la baza menținerii stării de sănătate. Cei mai importanți nutrienți, surse de energie pentru organism sunt proteinele, glucidele și lipidele, cu toate că aceștia nu pot asigura funcționarea armonioasă a organismului. Un rol important în menținerea stării de sănătate îl au vitaminele, sărurile minerale și fibrele alimentare. Alimentația săracă în fibre poate constitui factor de risc în declanșarea a numeroase boli. Numeroși cercetători consideră constipația ca o adaptare temporară a organismului la dieta săracă în fibre. Consecința directă a lipsei fibrelor din alimentație o constituie scaunul de consistență tare. În acest caz intestinele trebuie să asigure tranzitul unui bol fecal de consistență tare, ca atare musculatura intestinală se dezvoltă, crește presiunea internă, motiv pentru care între straturile musculare se dezvoltă diverticulii intestinali, formațiuni cu aspect de saci localizați la nivelul pereților intestinali. Diverticulita afectează 30-35% din populația statelor industrializate, cu toate că în perioada anilor 1900 era considerată o maladie rară. Diverticulita a devenit astfel una dintre bolile caracteristice secolului nostru.

Produse conexe:

Semințe de cânepă (Kendermag) 100 caps.
 
  Home | Contact Forum | FAQ | Data | Marketing | Întrebaþi ºi Dvs. | Produsele noastre | Webshop |       © 2007 Toate drepturile rezervate Flavin7.