Cod:   Parola:   .
       Home
       Produsele noastre
       Întrebați și Dvs.
       Marketing
       Forum
       Data
       Webshop
       Mărturii
       FAQ
       Contact

  Topul produselor


Germene de creson 250 caps.



Flavitamin Taurin + Mg+B6 100 caps.
 

Antioxidantul

Cunoscutul necunoscut

Specialist Szabó László

In procesele producerii energiei în corpul omenesc, în majoriatea cazurilor, primul loc îl ocupă procesele oxidative, în timpul cărora apar substanțe toxice, se formează așa zișii radicali liberi. Apariția acestora poate fi influențată și de modul de viață, de condițiile de mediu. Asemenea factori pot fi : fumatul, antrenamentul epuizant, alimentația prea bogată în acizi grași, poluarea atmosferei, readioactivitatea, razele ultraviolete.
Influențe asemănătoare au avut consumul unor medicamente sau diferite procese inflamatorii. Producerea în cantități mari a radicalilor liberi nu poate fi anulată de mecanismele proprii ale organismului, din această cauză aceștia devin dăunători celulelor. Crește astfel riscul apariției unor maladii numeroase, între care se numără bolile cardiace și de circulație sangvină, formarea de tumori maligne, de asemeni radicalii liberi grăbesc procesul de îmbătrânire. Este clar că față de aceste influențe organismul trebuie sa posede mecanisme de apărare capabile să lupte eficient împotriva lor. Modul de sprijinire a sistemului de apărare constă într-o alimentație corectă. Cercetările au arătat că în alimentele de origine vegetală în legume și fructe, există numeroase componente antioxidante, care ajută mult apărarea organismului. In acest sens, trebuie să subliniem flavonoidele, antioxidanți de 20-40 ori mai eficienți decât vitaminele C și E, de exemplu. O cantitate mai mare de flavonoide se găsește în fructele roșii, cu semințe, respectiv în coaja și semințele lor. Proprietatea antioxidantă a flavonoidelor se manifestă în prevenția apariției tumorilor maligne și a maladiilor sistemului circulator sangvin precum și în scăderea nivelului colesterolului din sânge.
Stiut fiind faptul că asigurarea cantității de antioxidanți necesară organismului nu s-ar putea îndeplini decât prin consumul zilnic al mai multor kg de fructe și legume, este recomandabil și folosirea unor substanțe ajutătoare, care conțin antioxidanți naturali. Odată cu folosirea rațională a acestora, pe lângă consumul des al alimentelor de origine vegetală, s-a făcut deja un pas spre păstrarea sănătății prin alimentație.

Vitamina A
Beta-caroten
Caise, pepeni, kiwi, mango, papaya, brocolli, morcovi, dovleac, roșii, grapefruit cu miez roșu, porumb, etc
Flavonoizi. Struguri roșii, vin roșu, afine, cireșe, zmeură, căpșuniž mere, brocolli, ceapă roșie, pătrunjel, fructe de soc, etc.
Vitamina C
(acid ascorbic)

Fructe, legume (în special ardeiul gras), diferite soiuri de varză, legume cu frunze.
Vitamina E
(tokoferol)

Uleiuri vegetale, germeni de grâu, etc.

  Cunoștințe ștințifice

2008. december
• Cercetări
2008. november
• Terapia noului mileniu
• Antioxidantii
 

  Stiați?
Un număr din ce în ce mai mare de dovezi atestă faptul că anumite microelemente, în speciali agenții antioxidanți pot fi utili în prevenirea diferitelor tipuri de cancere. Spre exemplu, seleniul s-a dovedit deosebit de eficace în prevenirea cancerului de prostată.
Cercetătorii de la Johns Hopkins School of Public Health au observat că gama-tocoferolul, cea mai răspândită formă a vitaminei E din alimente, joacă un rol important în prevenirea cu succes a cancerului de prostată.

Produse conexe:
Germene de graminae 100 caps.
Se (Seleniu) 60 caps.
 
  Home | Contact Forum | FAQ | Data | Marketing | Întrebaþi ºi Dvs. | Produsele noastre | Webshop |       © 2007 Toate drepturile rezervate Flavin7.